BlueStacks Kaliforniya merkezli bir yazılım şirketidir. Bir sanallaştırma şirketi olan BlueStacks yaklaşık olarak 9 seneden bu yana başarılı bir şekilde hizmet veriyor. Şirket tüm hizmetlerini BlueStacks App Player vasıtasıyla tanıtıyor. BlueStacks genellikle dünyanın şu anda en popüler işletim sistemlerinden biri olan Android’e ait uygulamaların çalışması adına önemli bir katkı sunmaktadır. Son derece beğeni toplayan bir yazılım olan BlueStacks çok farklı işletim sistemlerine sahip olan masaüstü bilgisayarlarda ya da laptoplarda, Android temelli oyunların veya uygulamaların çalışmasını sağlıyor.
Windows ya da Mac gibi işletim sistemlerinin içinde Android uygulamalarını görmek pek çok kişi için heyecan verici bir unsurdur. Bu nedenle de BlueStacks ilk zamandan bu yana ciddi bir ilgiyle karşılaştı diyebiliriz. BlueStacks aracılığıyla bir bilgisayar üzerinde, aklınıza gelen Android temelli tüm uygulama ve oyunları bütün fonksiyonları ile beraber çalıştırma ayrıcalığına sahipsiniz. Örneğin cep telefonunuzun ya da tablet cihazınızın desteklemediği bir uygulama söz konusu. Bu uygulamayı masaüstü bilgisayarınızda, BlueStacks sayesinde kolaylıkla test etme imkanınız bulunuyor. Zaten genelde kullanıcılar BlueStacks’i büyük ölçüde bu mantıkla kullanıyor.
BlueStacks kullanıcılar için zahmetsiz bir test alanı sunmaktadır. Cep telefonlarına üst üste yüklenen uygulamaların çalışma performansını ne ölçüde etkilediğini düşünürsek BlueStacks’in önemini biraz daha iyi kavrayabiliriz.
BlueStacks Kurulumu
İlk önce bilgisayarınızın ya da laptopunuzun var olan işletim sistemine uygun bir BlueStacks sürümü indirmelisiniz. Zaten BlueStacks’e ait resmi web sitesi size bu konuda rehberlik edecektir. Web sitesini ziyaret ettiğinizde Windows’a ait hangi sürümü kullanıyorsanız, size uygun bir BlueStacks sürümü sunulacaktır. Bu durum Mac işletim sistemini tercih eden kullanıcılar için de geçerli. Uygun sürümü buradan tespit ettikten sonra yine aynı siteden söz konusu sürümü ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.
İndirme sonrasında dosyaya çift tıklayın ve kurulumu başlatın. Reklam sayfaları geldikten sonra devam butonuna basmalısınız. Kurulum ekranında karşınıza çıkacak bütün sayfalara “devam” demelisiniz. Bu durum sözleşme ekranı karşınıza çıkana kadar devam edecektir. Sözleşmeyi okuyup onayladığınızda masaüstüne Blue Stacks ikonu bir süre sonra yerleşecektir. Blue Stacks bir program değil, yazılımdır. Dolayısıyla ortalamaya göre yükleme süresi biraz daha fazla olabilir. Yüklemeyi iptal butonuna basmadan, sabırla beklemelisiniz.
Sanal Android Cihazları Yaratın
Blue Stacks bilgisayarlarda tam ekran biçiminde kullanılabilir. Dolayısıyla favori olarak gördüğünüz oyun ve uygulamaları daha büyük ekranlara taşımanın keyfini doya doya yaşayabilirsiniz. Şu anda dünyanın en popüler Android oyunlarından olan Temple Run, Candy Crush ve daha binlercesini bilgisayar dünyasına Blue Stacks ile taşımak mümkün. Blue Stacks sayesinde masaüstü cihazlarımızı bir sanal android cihazı gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Bilgisayarlarımızın yüksek performanslı olması ve şarj probleminin olmaması da oyun keyfinde herhangi bir kesintinin oluşmaması demek.
BlueStacks ile söz konusu oyunları oynayabilmek için mutlaka bağlı olduğunuz Gmail hesabınızı girmeniz gerekiyor. Yani kullanıcılar kendilerini sisteme tanımlatmadan, giriş yapmadan BlueStacks’ten faydalanamıyor. Söz konusu Android hesabınız hangisiyse giriş yapmayı unutmayın. Bilindiği gibi oyun rekorlarınız, puanlarınız, uygulama verileriniz vs. tamamen bu hesabın veritabanı altında toplanıyor. Bu nedenle BlueStacks sizden mutlaka bir Android hesabı talep ediyor.
Isınma ve Hafıza Sorunlarına Son
Cep telefonları aslında hayatımızın neredeyse odak noktası haline geldi. Bütün uygulamaları, oyunları sınırsız şekilde denemek ve hevesimizi almak istiyoruz. Fakat mobil cihazlarımızın hem çalışma performansları hem de hafıza düzeyleri ne yazık ki bunlar için şimdilik yeterli değil. Belli düzeyde oyun ve uygulama indirdikten sonra hem hafıza sorunu yaşıyoruz hem de cihazlarımız gözle görülür şekilde yavaşlıyor.
Telefonların ısınma problemlerini de bu noktada es geçmemek gerekiyor. Üstelik gün içinde sıklıkla vakit ayırdığımız oyunlar şarj düzeylerini çok hızlı bir şekilde aşağılara çekiyor. İstemeden de olsa çok sevdiğimiz uygulamalara, oyunlara veda etmek zorunda kalabiliyoruz. İnsanlar artık bu uygulamaları ve oyunları bağımsız bir şekilde, şarj, hafıza ya da performans kaygısı taşımadan deneyebilecekleri yeni alanlara yöneliyor. BlueStacks tam olarak bu ihtiyaca karşılık veren, oldukça özel bir yazılım.
Basit Kullanım
BlueStacks’in en güzel yönü oldukça basit bir kullanıma ve arayüze sahip olmasıdır. Ortalama bir internet kullanıcısıysanız, hiç zorlanmadan BlueStacks’i bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Birbiriyle entegre olabildiği için, cep telefonundan oynadığınız bir oyunu, bir noktada durdurup, akşam aynı oyunda kaldığınız yerden bilgisayar başında devam edebilirsiniz. Klavye ve mouse gibi araçlardan da yararlanabileceğiniz için mobil cihazlara kıyasla, oyunlarda daha başarılı olacağınız kesin. Tam ekran kullanma avantajı da uygulamaların daha verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlayacaktır.
BlueStacks Yeni Sürüm
BlueStacks şu ana dek 4 adet farklı versiyon oluşturdu. BlueStacks 4 ile yakın zaman önce kullanıcıların karşısına çıkan yazılımda önemli değişiklikler söz konusu. BlueStacks 4 ile beraber daha şık bir arayüzle karşılaşıyoruz. Ayrıca artık BlueStacks puanları ya da kartları kazanmanız mümkün. Performans açısından da bir önceki sürüme göre CPU konusunda önemli iyileştirmeler söz konusu. İyi bir Android kullanıcıysanız, BlueStacks dünyasına mutlaka adım atmalısınız.